Skip to main content

NotTheSignShop | Maker | Studio | Middlesex, Vermont

We are Not. NotTheSignShop.

We are a Vermont-based Maker studio pursuing novel applications of technologies and materials, exploring connections between traditionally separate domains and ways of working, and building the unconventional in an improvisational style.

Happily at the intersection of CUSTOM DESIGN, NON-TRADITIONAL SIGNMAKING, and the EXPERIMENTAL, we partner with our clients to help the space around them convey who they are quickly, effectively, and with lasting results.

NotTheSignShop is a loose collaboration among several artists. To grant the artistic freedom and ability-to-experiment that anonymity provides, regular members receive an artist tag. Currently on the site are the works of Unruly-e, Pooks, and Fluffy.

Our shop is on a dirt road just north of Tangletown, in Middlesex, Vermont and open by appointment:

NotTheSignShop
Middlesex, Vermont

Want to know more?  The easiest way to get hold of us is this handy-dandy form. If you're not a form-filling kind of person, text or call. We won…

Welcoming Wall - 1. Design

Goal: highlight existing feature (the red wall in the center of the office space) and excite clients while helping them feel comfortable with strong and familiar elements.

After a chat with Rich about his business, his clients, and his goals for the project, we chose a maple tree to stand proudly and familiarly as the focus.

The initial concept for the tree revolved around application of the image directly to the wall via exhibition adhesive vinyl. Rough digital sketches were made to test the look and the client's feeling for it.

The design was further tweaked, removing the descriptive text and yielding a clean, straight-forward impression.

With an approved concept in hand, we did some initial testing on the wall and discovered - as is sometimes the case with older spaces - it wasn't going to hold the design. After some research, we found a reasonable solution that could be mounted without depending on the underlying paint - corrugated aluminum panels.

A test set of panels was built and taken to the site to see how they looked and how the client felt about the adaptation.